فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 62، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید ساری صراف، جواد وکیلی، مریم حیدریان صفحات 4-26
    مقدمه

     چاقی بیماری مزمن ناشی از عدم تعادل هموستاز است که با خطر ابتلا به سرطان پستان وابسته به استروژن پس از یایسگی مرتبط است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تمرین ترکیبی (استقامتی- مقاومتی) بر نشانگرهای التهابی[اینترلوکین-6(IL-6)، تومور نکروز دهنده-آلفا (TNF-α) و استرادیول (E2)] و شاخص های عملکردی (VO2max، تعادل،انعطاف پذیری و قدرت) زنان یایسه چاق مستعد سرطان پستان بود.

    روش بررسی

     تحقیق ما از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده کور سازی نشده بود. سی زن یایسه کم تحرک و چاق در این مطالعه شرکت کردند [سن 45 تا 55 سال، دارای اضافه وزن یا چاق (BMI≥25 kg/m2)، غیر فعال (≤150 min/week  فعالیت ورزشی) ، نمره خطر 5 ساله ابتلا به  سرطان پستان مدل گیل بالاتر از (1/66)] و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (CT، n=12)  و کنترل (CG، n=13) تقسیم شدند. آزمودنی ها در یک مداخله 12 هفته ای تحت نظارت (5 روز در هفته؛تمرین هوازی 3 جلسه 30دقیقه و تمرین مقاومتی دو جلسه 60 دقیقه) شرکت کردند. قبل و بعد از مداخله، نمونه خون برای ارزیابی سطوح E2 و بیان ژن IL-6  و TNF-α  از داوطلبان اخذ شد. شاخص های عملکردی (قدرت، VO2max، انعطاف و تعادل) در سه مرحله پیش، بین و انتهای مداخله اندازه گیری شد. بیان کمی ژن با استفاده از روش 2-∆∆ct و از طریق نرم افزار REST ارزیابی شد. از آنوا و تعقیبی بونفرونی برای مقایسه ی گروه ها در سطح معنا داری 0/05α<  استفاده شد.         

    یافته ها

     در پاسخ به پروتکل تمرینات ترکیبی؛ ، توده چربی(FM)، توده بدون چربی) LBM) و دور کمر (WC) در گروه تجربی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بهبود یافت (0/05<p)، به طوری که کاهش توده چربی (7/73- %) و افزایش توده بدون چربی (2/5+ %) در گروه تجربی مشاهده شد.کاهش قابل توجهی در بیان IL-6 (0/004=P) و TNF-α (0/0013P=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد؛ در حالی که تفاوت معنی داری در سطوح استرادیول در گروه تجربی نسبت به کنترل وجود نداشت (0/05>p). تعادل (0/001=P)،  VO2max (0/001=P )، قدرت ]فشردن دست (0/001=P)، بیشینه اندام تحتانی (0/001=P)] و انعطاف پذیری (0/002=P) نیز  در گروه تجربی به طورمعنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.

    نتیجه گیری

      به نظر می رسد تمرینات ترکیبی و کاهش توده چربی ناشی از تمرینات ترکیبی، افزایش سیتوکین های پیش التهابی را کاهش داده که یکی از عوامل خطر در بروز سرطان پستان است. بنابراین، این مطالعه شواهد بیشتری از تعامل پیچیده بین استرادیول، سایتوکین های پیش التهابی، بافت چربی و توده عضلانی را در زنان یایسه ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: یائسگی، چاقی، التهاب، سرطان سینه، تمرین ورزشی، شاخص های عملکردی
  • جمیله السنابانی، محمد غفور، کاوکب الحداد صفحات 27-45
    زمینه و هدف

     ماستکتومی می تواند تاثیر منفی بر عزت نفس و سلامت جنسی زنان داشته باشد و در نهایت کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. بازسازی پستان باعث بهبود اختلالات روانی و کیفیت زندگی پس از ماستکتومی می شود. با توجه به نرخ پایین بازسازی پستان در یمن، هدف از این مطالعه ارزیابی موانع موجود برای جراحان عمومی جهت ارجاع بیماران پس از ماستکتومی به منظور بازسازی پستان می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه پیمایشی برای بررسی دانش، نگرش و عملکرد جراحان عمومی نسبت به بازسازی پستان در یمن از دی تا اسفند 1401 است. این نظرسنجی از 43 سوال تشکیل شده و در چهار حوزه اصلی داده های جمعیت شناختی، دانش، نگرش و عملکرد طبقه بندی شده است.

    یافته ها

     اکثر پاسخ دهندگان از دانش (3/80 %) و نگرش (4/75 %) خوبی برخوردار بودند، اما تنها 29 % از آنها همیشه گزینه بازسازی پستان را با بیماران خود مطرح می کردند. علاوه بر این، تنها 9/16 % همیشه بیماران واجد شرایط خود را به یک جراح پلاستیک ارجاع می دادند. بسیاری از جراحان (بیش از 75 %) معتقد بودند که تشخیص دیررس، اولویت بیمار برای درمان سرطان، فقدان کار تیمی چند رشته ای، ارتباط ضعیف بین جراحان عمومی و پلاستیک و محدودیت مالی به عنوان موانعی برای ارجاع به بازسازی پستان عمل می کنند.

    نتیجه گیری

    موانع قابل توجه برای بازسازی پستان در یمن شامل فقدان تیم چند رشته ای، مراجعه دیرهنگام بسیاری از بیماران و محدودیت های مالی است. بنابراین اراده و تدوین دستورالعمل ها و پروتکل ارجاع ساده جهت تسهیل دسترسی به خدمات ترمیمی پستان توسط جراحان پلاستیک ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، بازسازی پستان، ماستکتومی، موانع، جراح پلاستیک، جراحی
  • راضیه رحیمی چم حیدری، هیمن محمودفخه صفحات 46-64
    مقدمه

     ابتلا به بیماری سرطان یک بحران آسیب زا است و ابعاد گوناگون زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین هدف از این پژوهش مقایسه طرح واره درمانی و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر رشد پس از سانحه و سرمایه روانشناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

     پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و شامل پیگیری سه ماهه می باشد. جامعه پژوهش زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به کلینیک انکولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) تهران از سال 1399 است. از میان این افراد، 45 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه شامل 15 نفر) قرار داده شدند. جهت گردآوری اطلاعات از ابزار های پرسشنامه رشد پس از سانحه تدسچی و کالهون (1996) و سرمایه روانشناختی لوتانز (2007) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که رشد پس از سانحه و سرمایه های روانشناختی در دو روش طرح واره درمانی و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی تفاوت معناداری نسبت به گروه کنترل داشتند. همچنین مقایسه دو روش نیز نشان داد که تاثیر درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر رشد پس از سانحه و سرمایه های روانشناختی تفاوت معناداری با طرح واره درمانی دارد (p<0/05). نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نیز نشان داد که اثربخشی دو درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و طرح واره درمانی در طول زمان پایدار بوده است (p<0/05).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش، هر دو روش درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و طرح واره درمانی بر افزایش رشد پس از سانحه و سرمایه های روانشناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان تاثیر داشتند. همچنین نتایج حاصل از مقایسه بین دو روش نشان داد که درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی اثربخشی بیشتری نسبت به طرح واره درمانی دارد.

    کلیدواژگان: طرح واره درمانی، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، رشد پس از سانحه، سرمایه روانشناختی، سرطان پستان
  • ندا محمدی نیا، عباسعلی ناصحی، بهشته نیوشا صفحات 65-79
    زمینه و هدف

     ترس از ابتلای مجدد به بیماری در زنان بهبود یافته از سرطان پستان امری شایع است. این نگرانی علاوه بر تاثیر منفی بر کیفیت زندگی این افراد موجب بالا رفتن هزینه های درمانی و مراقبتی می شود. لذا، پژوهش حاضر به منظور پیش بینی اضطراب سلامت بر اساس عدم تحمل ابهام و نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی و سایبرکندریا در افراد بهبود یافته از سرطان پستان انجام گرفت.

    روش بررسی

     این پژوهش در قالب یک پژوهش توصیفی همبستگی انجام گرفت. نمونه شامل 196 بیمار بهبود یافته سرطان پستان بود که برای پیگیری دوره های بعد از درمان به بیمارستان های حضرت رسول اکرم (ص)، بازرگانان، تربیت مدرس شهر تهران مراجعه کرده بودند. همچنین نمونه شامل بیماران بهبود یافته از سرطان پستانی بود که برای دریافت روان درمانی به کلینیک های روان درمانی راه آرامش و سپید در شهر تهران مراجعه کرده بودند. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام گرفت. پرسشنامه ها به دو صورت حضوری و آنلاین تکمیل شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه ی عدم تحمل ابهام فرستون و همکاران (1994)، اضطراب سلامت سالکوسکیس (1989)، سایبرکندریا مکالروی و شولین (2014) و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-25 و R استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و روش مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتیجه ی این پژوهش نشان داد که مدل پیشنهادی دارای برازش است. بین عدم تحمل ابهام و اضطراب سلامت با نقش میانجی سایبرکندریا در افراد بهبود یافته از سرطان پستان همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (0/01>P). همچنین سایبرکندریا رابطه بین عدم تحمل ابهام و اضطراب سلامت را به صورت مثبت و معناداری میانجیگری می کرد (0/01>P).

    نتیجه گیری

     مداخلات روانشناختی در افراد مبتلا به سرطان پستان برای بهبود اضطراب بهتر است عواملی از قبیل عدم تحمل ابهام، انعطاف پذیری شناختی و سایبرکندریا را هدف درمان قرار دهند.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، اضطراب، سلامت، ابهام، شناخت
  • طاهره فلاح تفتی، حسین فلاح زاده، جمال جعفری ندوشن، پیمان باستانی، یاسر غلمانی، فریماه شمسی صفحات 80-94
    مقدمه

     در تحلیل داده های بقاء، گاهی نسبتی از نمونه های مورد مطالعه رخداد مورد نظر را هرگز تجربه نخواهند کرد و به عنوان نمونه های شفایافته در نظر گرفته می شوند. هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر بر میانگین بقاء بلندمدت و کوتاه مدت تا رخداد متاستاز در بیماران مبتلا به سرطان پستان با استفاده از مدل شبه پارامتری شفایافته آمیخته بوده است.

    روش بررسی

     در این مطالعه کوهورت گذشته نگر، 770 زن با تشخیص سرطان پستان و تحت یکی از جراحی های ماستکتومی اصلاح شده (MRM) و یا درمان با حفظ پستان (BCT) از سال 1384 تا 1394 بررسی شده اند. اطلاعات جمع آوری شده از پرونده بیماران در بخش پاتولوژی بیمارستان شهیدصدوقی و مرکز پروتودرمانی رمضان زاده یزد است و رخداد متاستاز و وضعیت حیات بیماران تا پایان شهریور 1401 مشخص شده است. روش های آماری مورد استفاده، نمودار کاپلان- مایر، رگرسیون Cox و مدل شبه پارامتری شفایافته آمیخته بوده و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  R-4.3.1انجام شده است.

    یافته ها

     در این مطالعه از تمام بیماران تا پایان دوره پیگیری، 218 نفر (3/28%)  فوت و 198نفر (7/25%) رخداد متاستاز را تجربه کردند. در مدل شبه پارامتری شفایافته آمیخته تک متغیره و چند متغیره مرحله بیماری به عنوان مهم ترین متغیر شناسایی شد. در مدل شبه پارامتری شفایافته آمیخته چند متغیره، بقاء کوتاه مدت در رخداد متاستاز برای بیماران در مرحله IIIa بیماری 7/2 برابر بیماران با مرحله I و II  برآورد شده است.

    نتیجه گیری

     مدل شبه پارامتری شفایافته آمیخته می تواند اثر متغیرهای موثر بر رخداد متاستاز را با محاسبه بقاء بلند مدت و کوتاه مدت با دقت مناسبی برآورد کند.

    کلیدواژگان: تحلیل بقاء، سرطان پستان، متاستاز سرطان، مدل های شفایافته، ماستکتومی اصلاح شده، درمان با حفظ پستان
  • درناز میلانی، سیامک خرمی مهر، بهنوش وثاقی قراملکی صفحات 95-107
    مقدمه

     مطالعات بالینی و آزمایشگاهی نشان می دهند که استفاده از آسپرین و ایبوپروفن در طی شیمی درمانی یا قبل از درمان سرطان پستان تعداد سلول های سرطانی را کاهش داده و انتقال آن ها را جلوگیری می کند. این مطالعه به بررسی ویژگی های مکانیکی سلول ها پس از درمان سلول با این دو دارو می پردازد.

    روش بررسی

     این مطالعه تاثیر آسپرین و ایبوپروفن به صورت مستقل و ترکیبی در دو غلظت 5 میکرولیتر و 10 میکرولیتر بر ویژگی های مکانیکی سلول های سرطانی MCF-7 بررسی می کند. سپس آن ها را با ویژگی های مکانیکی سلول های سالم  MCF-10  مقایسه می کند. ویژگی های مکانیکی سلول ها با استفاده از دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی AFM اندازه گیری شد. درنهایت مدول یانگ و تغییر شکل تمام گروه های سلول محاسبه و بررسی شد.

    یافته ها

     نتایج ما نشان داد که نمودار تغییر شکل سلول های سرطانی به نمودار سلول های سالم نزدیکتر شد با استفاده از آسپرین و ایبوپروفن. علاوه بر این، مقدار عددی مدول یانگ درMCF-7  هنگام استفاده از 10 میکرولیتر آسپرین نسبت به سایر گروه های درمانی بیشترین مقدار را داشت که نزدیک به مدول یانگ سلول های سالم بود.

    نتیجه گیری

     با استفاده از استفاده مجزا یا ترکیبی آسپرین و ایبوپروفن، ویژگی های مکانیکی سلول های سرطانی به ویژگی های مکانیکی سلول های سالم نزدیک تر شد. احتمالا تعداد سلول های تخمدانی قابلیت زنده مانی کاهش یافته است به دلیل افزایش سفتی در خطوط سلولی سرطانی با استفاده از آسپرین و ایبوپروفن است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی، مکانیک سلول، میکروسکوپ نیروی اتمی، سلول سرطان
  • شیدا رجبی کاشانی، رضا نوری، عباسعلی گایینی، سیروس چوبینه صفحات 108-124
    مقدمه

     مطالعات جدید نشان می دهد مهار رشد تومورها، با کاهش بیان فاکتورهای آنژیوژنزی به روش های گوناگون از جمله فعالیت ورزشی، می تواند روش ارزشمندی در کنترل پیشرفت بیماری سرطان باشد. گالکتین-1 و گالکتین-3 در القا و حفظ آنژیوژنز تومور نقش مهمی دارد. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر دو برنامه تمرین ورزشی منتخب بر بیان گالکتین-1 و گالکتین-3 در بافت تومور موش های ماده balb-c مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

     24 سر موش ماده balb-c، با تزریق سلول های سرطانی وابسته به گیرنده استروژن MC4L2، مبتلا به تومور پستان شدند. سپس به سه گروه هشت تایی تومور (T)، تومور+تمرین هوازی (T+AE) و تومور+تمرین تناوبی خیلی شدید (T+HIIT) تقسیم شدند. گروه T+AE، 6 هفته، 5 روز در هفته و هر جلسه 60 دقیقه، پروتکل تمرین هوازی را اجرا کردند. گروه T+HIIT، 3روز در هفته به مدت 6 هفته و هر جلسه 1ساعت، پروتکل تمرین تناوبی خیلی شدید را اجرا کردند. در انتها، موش ها با تزریق کتامین و زایلوزین بی هوش شدند، بافت تومور برداشته و در نیتروژن مایع فریز شدند. بیان گالکتین-1 و گالکتین-3 به روش Real time-PCR سنجیده شد و نتایج به صورت Fold change_در سطح معناداری (P<0/05)_ با نرم افزار GENEX بیان شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد پروتکل تمرین هوازی در گروه T+AE، تاثیر معناداری بر بیان گالکتین-1 در مقایسه با گروه T نداشت ولی باعث کاهش 70/1 برابری بیان گالکتین-3 (00/0=P) شد. در گروه T+HIIT در مقایسه با گروه T، بیان گالکتین-1، 04/3 برابر کاهش (00/0=P) و بیان گالکتین-3، 57/6 برابر کاهش (00/0P=)، در گروه T+HIIT در مقایسه با گروه T+AE، بیان گالکتین-1، 58/2 برابر کاهش (00/0=P) و بیان گالکتین-3، 86/3 برابر کاهش (00/0=P) یافت.

    نتیجه گیری

     احتمالا تمرین هوازی با کاهش بیان گالکتین-3 و تمرین تناوبی خیلی شدید با کاهش بیان گالکتین-1 و گالکتین-3 بر پیشگیری از پیشرفت بیماری سرطان پستان، موثر است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین هوازی، تمرین تناوبی خیلی شدید، گالکتین-1، گالکتین-3
|
  • Vahid Sari-Sarraf, Javad Vakili, Maryam Heidaryan Pages 4-26
    Introduction

    Obesity is a chronic disease induced by imbalance of energy ‎homeostasis‏ ‏which ‎has been associated with risk of menopausal estrogen-‎dependent breast cancer. The present study ‎aimed to examine the effect of 12-‎week concurrent (aerobic-resistance) training on the inflammation marker [Estradiol, Tumor Necrosis Factor-α (TNF-α), Interleukin-6(IL-6)] and ‎physical performance (VO2max, balance, flexibility and strength) in ‎obese postmenopausal women.‎

    Methods

    Our research was an unblinded randomized controlled clinical trial. Thirty sedentary and obese postmenopausal women were recruited [age 45–55years, overweight or obese (BMI >25 kg/m2), and inactive (<150 min/week of physical activity) and had an elevated Gail 5-year risk score of breast cancer (>1.66%)] and randomly divided into concurrent training (CT, n=12) and control group (CG, n=13).The ‎participant’s ‎took part in a 12-week supervised intervention training 5 days/week, (each session ‎of which ‎involved 60 minutes of strength training and 30 minutes of aerobic training). Blood ‎samples ‎were taken from the volunteers to measure estradiol and TNF-α and IL-6. Physical ‎function (strength, VO2max, flexibility and balance) ‎were evaluated pre, mid and post-‎intervention. Quantitative expression was evaluated using 2-∆∆ct method and REST software. ‎ANOVA tests ‎with Bonferroni correction were used to compare the groups at a significance level ‎of α<0.05.‎

    Results

    In response to training, total fat mass (FM) , ‏lean body mass(LBM) and ‏waist circulation(WC)‏ ‏in the concurrent training group improved significantly compared with the control group (P < 0.05). The CT group experienced a reduction in FM (-7.73%; ‎P ‎‎<0.05) and an increase in LBM (2.5%; P <0.05).A significant decrease in the expression of IL-6 (P=0.004) and TNF-α (P=0.0013) was observed in the experimental group compared to the control group. There was no significant difference in estradiol levels in the experimental group compared to the control (P>0.05). VO2max (P=0.001), balance (P=0.001), strength [hand grip (32.7%), leg strength (31.4%)] and flexibility (P=0.002), in the experimental group increased significantly compared to the control group.

    Conclusion

    The concurrent training and exercise-induced fat mass loss appears to slow the ‎increase of pro ‎inflammatory cytokines in postmenopausal women that is an established risk ‎factor of breast cancer. ‎Thus, this study provides additional evidences to the intricate interaction ‎among estradiol, ‎inflammatory cytokines, adipose tissue and muscle mass in postmenopausal ‎women.‎

    Keywords: Menopause, Obesity, Inflammation, Breast Cancer, Training, ‎‌ ‌Physical ‎performance
  • Jamila Alsanabani, Mohammed Ghafour, Kawkab Al-Hadad Pages 27-45
    Introduction

    Mastectomy can have a negative impact on a women's self-esteem and sexual health. Breast reconstruction (BR) improves the psychological disorders and quality of life. So, with a low rate of BR in Yemen, we aim to assess the barriers that impede general surgeons from referring post-mastectomy patients for breast reconstruction.

    Methods

    This is a survey study to investigate the general surgeons’ knowledge, attitude, and practice toward BR in Yemen from January to March 2023. The survey was composed of 43 questions and categorized into four primary domains; demographic data, knowledge, attitude, and practice.

    Results

    The majority of the respondents had good knowledge (80.3%) and attitude (75.4%), yet only 29% of them always discussed BR options with their breast cancer patients. Furthermore, only 16.9% always referred their fit patients to a plastic surgeon. Many surgeons (over 75%) believed that late-stage diagnosis, patient’s priority to treat cancer, lack of multidisciplinary teamwork, poor communication between general and plastic surgeons and financial limitation act as barriers for referral to BR.

    Conclusion

    The significant perceived barriers to BR in Yemen are lack of multidisciplinary team, late presentation of many breast cancer patients and financial constraints. So, we need to develop guidelines and a simplified referral protocol to facilitate access to breast reconstructive services provided by plastic surgeons.

    Keywords: Breast cancer, Breast reconstruction, Mastectomy, Barrier, Plastic surgeon, surgery
  • Razie Rahimi Cham Heydari, Heman Mahmoudfakhe Pages 46-64
    Introduction

    Being diagnosed with cancer is a traumatic crisis and affects various aspects of a person's life. Therefore, the purpose of this research was to compare schema therapy and mindfulness-based stress reduction on post-traumatic growth and psychological capital in women with breast cancer.

    Methods

    The current research is quasi-experimental study with a pre-test-post-test control group design based on a three-month follow-up. The study population consisted of women with breast cancer referred to the Oncology Clinic of Imam Khomeini Hospital (RA) in Tehran between 2019 and 2023. Of whom, 45 were selected by the convenience sampling method and randomly were divided into two experimental groups and one control group (each group contained 15 people). To collect information, measuring tools such as Tedeschi and Calhoun’s post-traumatic growth Inventory (1996) and Luthans’s Psychological Capital Questionnaire (2007) were used. Data analysis was also done using variance analysis with repeated measures.

    Results

    The results showed that post-traumatic growth and psychological capital in two methods of schema therapy and mindfulness-based stress reduction had significant differences compared to the control group. Moreover, the comparison of the two methods showed that the effect of mindfulness-based stress reduction treatment on post-traumatic growth and psychological capital was significantly different from schema therapy (p<0.05). The results of the Bonferroni post-hoc test also showed that the effectiveness of two mindfulness-based stress reduction and schema therapy was stable over time (p<0.05).

    Conclusion

    According to the findings, both methods of mindfulness-based stress reduction and schema therapy affected increasing post-traumatic growth and psychological capital in women with breast cancer. In addition, the comparison between the two methods showed that mindfulness-based stress reduction is more effective than schema therapy.

    Keywords: Schema therapy, Mindfulness-based stress reduction, Post-traumatic growth, Psychological capital, Breast cancer
  • Neda Mohammadinia, Abbasali Nasehi, Beheshteh Niusha Pages 65-79
    Introduction

     Women recovering from breast cancer frequently worry about relapse, leading to severe impairment in their quality of life and economic burdens of treatment. Therefore, the current study attempted to predict health anxiety in patients recovering from breast cancer based on the intolerance of uncertainty and the mediating roles of cognitive flexibility and cyberchondria.

    Methods

     This descriptive correlational study included 196 patients with breast cancer referred to Hazrat Rasool Akram, Bazarganan, and Tarbiat Modares Hospitals for post-treatment follow-up and Rahe_Aramesh and Sepid clinics in Tehran for psychotherapy. In this research study, the convenience sampling method was employed. Questionnaires (Freeston et al. (1994), Salkovskis health anxiety (1989), McElroy and Shevline cyberchondria (2014), and Dennis and Vander wal's (2010) cognitive flexibility) were used as tools to collect data for this survey. Respondents completed questionnaires in person or online. SPSS-25 and R software were used for data analysis. Data were analyzed using the Pearson correlation coefficient and structural equation modeling method.

    Results

     The results of this research indicate that the proposed model is a good fit. There was a positive and significant correlation between intolerance of uncertainty and health anxiety with the mediating role of cyberchondria in individuals recovered from breast cancer (P<0.01). In addition, cyberchondria serves as a positive and significant mediator in the relationship between intolerance of uncertainty and health anxiety (P <0.01).

    Conclusion

     To improve anxiety, psychological interventions in breast cancer patients should target factors such as intolerance of ambiguity, cognitive flexibility, and cyberchondria.

    Keywords: Breast Cancer, Anxiety, Health, Uncertainty, Cognition
  • Tahere Fallah Tafti, Hossien Fallahzadeh, Jamal Jafari Nedooshan, Peyman Bastani, Yaser Ghelmani, Farimah Shamsi Pages 80-94
    Introduction

     In analyzing time-to-event data, it is frequent that a proportion of individuals will never experience the event of interest. Using the cured models instead of standard ones for survival analysis will result in accurate estimates for predicting survival time. This study aimed to estimate the effect of potential risk factors on long-term and short-term survival of breast cancer patients.

    Methods

     The study included 770 women diagnosed with early-stage breast cancer and treated with either breast conserving therapy or modified radical mastectomy with post-surgical radiation between 2005 and 2015. All study participants were followed up until September 2022. The review of the medical records of these patients was carried out at Shahid Sadoughi Hospital and the Ramazan Zadeh Radiotherapy Center in Yazd. Kaplan-Meier method was used to estimate disease-free survival and distant metastatic-free survival rates. Distant metastasis and prognostic factors were modeled by Cox proportional hazards and Semiparametric Mixture Cure models. Data analysis was done by Rstudio software.

    Results

     In this study, 218(28.3%) patients died, and metastasis occurred in 198(25.7%) patients until the end of the follow-up period. Based on the univariable and multivariable Semiparametric Mixture Cure model, the stage of disease was significant, and the risk of short-term distant metastatic-free survival for patients with stage IIIa was 2.7 times higher than patients with stage I and II of disease through multivariable Semiparametric Mixture Cure model.

    Conclusion

     The Semiparametric Mixture Cure model could estimate the long-term and short-term distant metastatic-free survival based on prognostic factors.

    Keywords: Survival Analysis, Breast Neoplasms, Neoplasm Metastasis, Cured Models, Modified Mastectomy, Breast Conservation Therapy
  • Dornaz Milani, Siamak Khorramymehr, Behnoosh Vasaghi, Gharamaleki Pages 95-107
    Background and aims

     Clinical and laboratory studies show that taking aspirin and ibuprofen during chemotherapy or before breast cancer reduces the number of cancer cells and prevents their transmission. This study aimed to investigate the mechanical properties of cells after cell treatment with these two drugs.

    Methods

     This study examined the effects of aspirin and ibuprofen, in combination and independently, at two concentrations of 5 µL and 10 µL on the mechanical properties of MCF-7 cancer cells. Next, it compared them with the mechanical properties of healthy MCF-10 cells. The mechanical properties of the cells were measured using an atomic force microscopy (AFM) device. Finally, the Young’s modulus and the deformation of all cell groups were calculated and examined.

    Results

     Our results showed that the deformation chart of cancer cells approached that of healthy cells using aspirin and ibuprofen. In addition, the numerical value of Young’s modulus in MCF-7 when using 10 µL of aspirin compared to other treatment groups had the highest value close to Young’s modulus of healthy cells.

    Conclusion

     Using the separate or combined use of aspirin and ibuprofen, the mechanical properties of cancer cells were closer to those of healthy cells. The viable metastatic cell count probably decreased due to increased stiffness in cancer cell lines using aspirin and ibuprofen.

    Keywords: Breast Cancer, Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug, Cell Mechanics, Atomic Force Microscopy, Cancer Cell
  • Sheyda Rajabi kashani, Reza Nouri, Abas ali Gaeini, Siroos Choobineh Pages 108-124
    Introduction

    New studies show that inhibiting the growth of tumorsby reducing the expression of angiogenesis factors in various ways, including sports activity, can be a valuable method in controlling the progress of cancer. Galectin-1 and galectin-3 play a vital role in inducing and maintaining tumor angiogenesis. The present research aimed to compare the effect of two selected exercise programs on the expression of galectin-1 and galectin-3 genes in the tumor tissue of female balb-c mice with breast cancer.

    Methods

    Twenty-four female balb-c mice were infected with breast tumor by injection of MC4L2 estrogen receptor dependent cancer cells. Then, they were divided into three groups of eight: tumor (T), tumor +aerobic exercise (T+AE), and tumor + high intensity interval training (T+HIIT). The T+AE group performed an aerobic exercise protocol for six weeks, five days a week, and each session lasted 60 minutes. The T+HIIT group performed high intensity interval training protocol three days a week for six weeks, and each session lasted 60 minutes. Finally, mice were anesthetized by injecting ketamine and xylazine, the tumor tissue was removed and frozen in liquid nitrogen. The expression of galectin-1 and galectin-3 was measured by Real Time-PCR method, and the results were expressed as fold change at a significant level (P<0.05) with GENEX software.

    Results

    The results showed that the aerobic exercise protocol had no significant effect on the expression of galectin-1 in the T+AE group, compared to the T group, while it decreased the expression of galectin-3 by 1.70 times (P=0.00). In the T+HIIT group, compared to the T group, the expression of galectin- 1 decreased 3.04 times (P=0.00), and the expression of galectin-3 decreased 6.57 times (P=0.00). In the T+HIIT group, compared to the T+ group, AE, the expression of galectin-1, decreased 2.58 times (P=0.00), and the expression of galectin-3 decreased 3.86 times (P=0.00).

    Conclusion

    Aerobic exercise by reducing the expression of galectin-3 and high intensity interval training by reducing the expression of galectin-1 and galectin-3 are effective in preventing the progression of breast cancer.

    Keywords: Breast Cancer, Aerobic Exercise, High Intensity Interval Training, Galectin-1, Galectin-3